Balkon hekwerken op maat laten vervaardigen

Balkon hekwerken zijn onmisbaar voor het bieden van de nodige valbescherming. Er mag daarom niets aan het toeval worden overgelaten bij het plaatsen van de hekwerken. Het begint allemaal bij de plek waar het komt te staan. Is die namelijk lager dan 13m van de grond? Dan moet een minimale hoogte van 1.2m voor de balkon hekwerken worden aangehouden. Voor hoger dan 13m moet het natuurlijk meer dan 1.2m bedragen.

Geen begrenzing van mogelijkheden

Omdat balkon hekwerken nu eenmaal een belangrijke veiligheidsfunctie te vervullen hebben, wordt er niets aan het toeval overgelaten. De hoogte mag dan wel aan een wettelijke minimum gebonden zijn, maar kan het ontwerp daarnaast haast alle richtingen op. Een persoonlijk tintje aan geven is dus geen uitdaging en is het dan wel belangrijk om in zee te gaan met de juiste partner. Die moet namelijk het ontwerp ten uitvoering brengen en de balkon hekwerken ook nog kunnen plaatsen. Maar eerst teruggaan naar het ontwerp: daar moeten de mogelijkheden overwogen worden. Gaat de voorkeur uit naar een klassieke uitstraling? Dan zijn er balkon hekwerken gietijzer te krijgen. Die worden naar wens afgemaakt met prachtig uitziende decoratiestukken.

Metalen panelen of met glas

Smaken verschillen eenmaal en zal er balkon hekwerken uitkiezen daarom wel gemerkt worden dat er geen gebrek is aan mogelijkheden. Die zijn er ook te vinden in de vorm van balkonhekken met panelen. Deze bevinden zich tussen de palen in en dienen naast het hebben van een dragende functie, ook ter decoratie. Op maat vervaardigen is natuurlijk geen probleem voor zulke panelen, eventueel met motieven naar wens. Dit soort van maatwerk biedt de mogelijkheid om balkon hekwerken te laten vervaardigen met een persoonlijk en exclusief karakter. Naast het moeten voldoen aan de wettelijke voorschriften, zijn er dus weinig limitaties voor balkon hekwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.