De woonkamer, een speciale ruimte in huis!

Is de woonkamer bij jullie ook zo’n belangrijke ruimte? Dat de woonkamer de woonkamer heet is natuurlijk ook niet zomaar. In deze kamer wordt namelijk echt gewoond en wanneer we het over wonen hebben kunnen we het over van alles hebben. Van ontbijten tot uitgebreid dineren en van ontspannen, ontmoeten, werken en studeren, alles kan en mag in deze ruimte. Dat maakt ook dat het inrichten van deze ruimte soms best een lastig karwei is. Ga jij binnenkort de woonkamer eens flink onder handen nemen? In dit blog delen we graag een aantal waardevolle tips met je.

De indeling

Je huis en de ruimtes in je huis hebben een vaste vorm, daar kan je vaak weinig aan veranderen mits je natuurlijk flink gaat verbouwen maar dat is voor een andere keer. De vorm staat dus vast en eigenlijk moet je daar je indeling aan aanpassen. Heb je grote ramen in je woonkamer? Dan zetten we over het algemeen de bank daar graag bij in de buurt. Het ligt is namelijk iets wat we graag opzoeken en op de bank ploffen na een drukke dag in het zonnetje is altijd een geluksmomentje. Bij de bank staat vaak de tv wat dit gedeelte van je woonkamer de zithoek maakt. Is de keuken en/of de eetkamer bij je woonkamer getrokken? Dan zal je ook een plek voor je eettafel moeten vinden. Deze staat vaak aan een andere kant van de ruimte zodat je binnen de woonkamer kleine eilandjes hebt.

De woonstijl

Naast de indeling is ook de woonstijl een belangrijk onderdeel van een ruimte dat voor leven zorgt. Er bestaat verschillende soorten woonstijlen zoals modern, industrieel, wereld, natuurlijk en Scandinavisch. Deze woonstijlen hebben ieder hun eigen materialen, hun eigen kleuren en hun eigen karakteristieke eigenschappen. Zo is hout een mooi voorbeeld van een materiaal dat vooral bij de natuurlijk en Scandinavische woonstijl wordt gebruikt. Een houten of laminaat vloer is hier een goed voorbeeld van maar ook de houten tafel of meubels met een houten onderstel. Bij industrieel zien we juist meer metaaltinten, als kan een robuuste houtsoort hier ook op zijn tijd. Kijk eens op internet en laat je inspireren door alles wat er te vinden is. Van visgraat vloeren tot aan meubels van satijn, kijk welke items echt bij jou passen. Meubels zijn overigens altijd erg belangrijk voor een woonkamer. Je wilt in deze ruimte natuurlijk een groot en ruim zitcomfort. Niet alleen voor de tv maar ook aan de eettafel. Zoek dus naar meubels die echt lekker zitten en voldoen aan jouw wensen en eisen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.