Een woning kopen? Met deze tips komt dat goed! 

De zoektocht naar de geschikte woning op de woningmarkt is de laatste jaren een behoorlijke intensieve en stressvolle activiteit geworden. De huizen gaan als warme broodjes over de toonbank en over de prijzen zullen we het maar gewoon niet hebben. Als starter maar ook als woningzoekende met een modaal of onder modaal inkomen is het zoeken naar een woning vaak een behoorlijke opgave. Het een na het andere bod wordt overboden en soms kom je er gewoon al geeneens meer tussen bij de bezichtigingen. Klinkt dit jou bekend in de oren en heb je de zoektocht naar een woning al bijna opgegeven? In dit blog geven we je graag enkele waardevolle tips die je kan gebruiken zodat het hopelijk bij jou ook nog gaat lukken!

Je financiële middelen

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een huis zijn natuurlijk de financiën. Zonder geld geen huis. Zo simpel is dat. Dit geld kan van je spaarrekening komen maar de meeste mensen hebben bij lange na niet genoeg om hiervan ook daadwerkelijk een huis te kunnen kopen. Hiervoor wordt dan ook vaak een hypotheek gebruikt. Een hypotheek is een lening bij een bank of andere hypotheekverstrekker waarmee jij onroerend goed kan kopen. Onroerend goed is dus onder andere een huis of een appartement. Doordat dit geld echter wel een lening is zal je de hypotheek op den duur terug moeten betalen. Ook de hypotheekrente is hier een onderdeel van. De hypotheekverstrekker wil er tenslotte wel iets aan verdienen als ze jou zo’n groot bedrag uit lenen. Wil je meer weten over alle voorwaarden die bij een hypotheek komen kijken? Bezoek dan eens de website Hypotheekrente.nl. Op deze website staat een hoop informatie en tevens antwoorden op verschillende vragen zoals; Hoeveel kan ik lenen?

Je woonwensen

Nog een belangrijk onderdeel waardoor je zoektocht naar een woning zal slag of falen zijn je woonwensen. Tien jaar geleden kon men zich het nog permitteren om een waslijst aan woonwensen voor zichzelf op te stellen. Tegenwoordig is dit echt al lang niet meer zo. Een groot huis met grote tuin, een woonkeuken, een nieuwe badkamer en een garage in het dorp waar je altijd al hebt gewoond zal een hele lastig klus worden. Beperkt je woonwensen daarom en stel prioriteiten. Zet bovenaan je lijstje wat je het allerbelangrijkste vindt en zak dan rust aan terug. Zo maak je de zoekwijdte breder waardoor het zoekproces een stuk makkelijker zal worden. Houd ook in je achterhoofd dat je ruimtes binnenshuis altijd nog kunt aanpakken als je dat zou willen. Zit er dus niet een badkamer in waar je naar op zoek bent, dan kan dat altijd later nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.