Uitzonderlijk grote of zware goederen te vervoeren? Zet in op speciaal transport

speciaal transport

In bepaalde, specifieke situaties kan het zijn dat je als ondernemer zijnde goederen van a naar b moet laten vervoeren die bijvoorbeeld extreem zwaar zijn of een zeer afwijkende vorm hebben. Grote kans dat dergelijke goederen niet passen in het reguliere transport over de weg. In dat geval zul je een beroep moeten doen op de mogelijkheden omtrent speciaal transport. Hierbij kun je in feite niet anders dan een deskundig transportbedrijf zoeken dat reeds over aantoonbare ervaring beschikt met het uitvoeren van dit soort bijzondere transportopdrachten. Hieronder lees je meer over wat je van een dergelijke specialist mag verwachten.

speciaal transport

Besteed je transportopdracht uit aan een erkende specialist

Als je een speciale transportopdracht hebt uit te voeren, probeer dan een professionele vervoerder te vinden die onder meer hieraan voldoet:

  • De transporteur werkt met verschillende (onderdelen van) voertuigen, zoals diverse soorten diepladers, meerdere typen opleggers en zijladers. Zodoende is er altijd wel een voertuig beschikbaar waarmee jouw opdracht succesvol kan worden uitgevoerd.
  • De vervoerder kan aantonen dat deze in het verleden al meermaals speciale transporten succesvol heeft uitgevoerd.
  • De transporteur is op de hoogte van de bijzondere regels die gelden omtrent een speciaal transport. Denk hierbij aan de tijden waarop dit transport mag plaatsvinden (sowieso buiten de gangbare spitsuren) en kwaliteiten waarover de betrokken chauffeur moet beschikken.
  • Het transportbedrijf aan wie je de speciale transportopdracht uitbesteedt moet beschikken over de van belang zijnde keurmerken en certificaten.

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.