Voor wie is basis VCA van belang?

Basis VCA is een cursus die voor zowel ZZP’ers als mensen in loondienst waardevol kan zijn. De basis VCA geeft namelijk aan dat je verstand hebt van veilig werken. Dit gaat niet alleen over fysiek veilig werken, maar ook over de gezondheid van jou en jouw eventuele collega’s op de werkvloer. Daarnaast wordt ook het milieu in acht genomen. Met een basis VCA certificaat laat je zien dat je al deze aspecten kunt toepassen in je werkzaamheden in een bepaalde sector. Ongeacht wat je functie is. Je leest er hier meer over.

Studiemateriaal, cursus en examen

Je basis VCA kun je halen door een examen voldoende af te ronden. Het is mogelijk om enkel het examen te boeken als je denkt dat je al goed genoeg voorbereid bent of de kennis bezit om dit examen te halen. Maar er zijn ook studiematerialen beschikbaar waarmee je jezelf kunt voorbereiden op het basis VCA examen. Bijvoorbeeld een echt leerboek. Maar wie liever digitaal werkt, kan ook kiezen voor een e-learning optie. Beide opties zijn in combinatie met een examen. De prijzen zijn dan ook verschillend.

De cursus

Er is daarnaast nog een optie om klassikale lessen te volgen voorafgaand aan het examen basis VCA. Deze lessen bereiden jou en anderen tegelijkertijd voor op het examen in een klassikale setting. Zo hoef je je niet zelfstandig of alleen voor te bereiden. Alle relevante onderwerpen komen tijdens de lessen aan bod. Deze cursus basis VCA duurt maar één dag en wordt op meerdere locaties gegeven. Via de website kun je zien wanneer de volgende cursusdagen zijn en waar deze zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.