Waarom 333 meter?
van 250 naar 333 meter

Waarom?
Met een 333 meter ijsbaan kunnen we aan iedere schaatser van jong tot oud, zowel individueel alsook verenigingen die nu uitwijken naar Haarlem en Den Haag, een volwaardige baan bieden. Hierop kunnen we officiële wedstrijden organiseren en rijden, maar ook volwaardige trainingsfaciliteiten verzorgen. Om onze kinderen het oer Hollandse DNA van schaatsen te laten behouden en talent uit de regio te laten groeien, hebben we meer ijs nodig!

Besparen
Stichting Schaatshal Leiden faciliteert jaarlijks aan 107.000 bezoekers haar schaatshal. En ze is de locatie voor 30 trainingsgroepen, langebaan-, kunstschaats, – shorttrack- en ijshockeyverenigingen uit Leiden en haar regiogemeenten. Van de 30 verenigingen is bijna 80% van alle leden een langebaan schaatser. Veel langebaan schaatsers die op hogere snelheid willen rijden en trainen voor wedstrijden kunnen op een 250 meter baan niet uit de voeten en wijken uit naar grotere ijsbanen. Dit brengt voor verenigingen extra reiskosten en een lastige logistieke organisatie met zich mee. Een 333 meter ijsbaan bespaart geld, tijd, files en milieu!

Duurzaam
Als er dan een mooie nieuwe hal gebouwd wordt moeten we ook denken aan de toekomst, dus aan onze kinderen. Deze hal staat er niet voor een aantal jaar maar heeft een lange termijn functie, vandaar dat ook alleen een 333 meter energie neutraal is. En als we het dan toch duurzaam doen, waarom dan niet meteen goed? Met een grotere baan van 333 meter besparen we, geld voor verenigingen en op milieu!

Regiofunctie
Gemeente Leiden heeft de 250 meter ijsbaan met 16 miljoen toegekend, dat is fantastisch! Nu is het de beurt aan de regiogemeenten, de inwoners en het bedrijfsleven van Leiden en de regio. Want niet alleen de Leidse schaatsclubs of inwoners van Leiden schaatsen in de Schaatshal Leiden. Maar liefst twee derde van alle schaatsverenigingen en bezoekers komt uit de regiogemeenten. Met uw hulp worden onze sporters beter en help mee aan de 333 meter!

VOORDELEN

333 METER BAAN TEN OPZICHTE VAN EEN 250 METER BAAN

Schaatshal in de regio

Voor iedereen, dus ook alle langebaan schaatsers.

Officiële wedstrijden

Langebaan.

Energieneutraal

All Electric bij 333 meter.

Minder uitstoot co2

Behoudt jeugd

Deze wijkt nu uit naar Den Haag/Haarlem.

Krabbelbaan

Grotere krabbelbaan voor de allerkleinsten.

Saamhorigheid

Voor alle verenigingen op een 333 meter ijsbaan. Nu schaatsen verenigingen op verschillende locaties, dus betere saamhorigheid binnen de vereniging met een 333 meter ijsbaan.

Betere exploitatie

Door een hoger aantal bezoekers.

Met uw hulp worden onze sporters beter en help mee aan de 333 meter!

Informatie regiogemeenten

De Gemeente Leiden heeft haar toezegging gedaan voor de 250 meter ijsbaan. Zij heeft daarbij een ijsbijdrage van € 16 miljoen. Daar zijn we heel blij mee en trots! Met name op alle vrijwilligers en hun tomeloze inzet! Voor de realisatie van de 333 meter ijsbaan hebben we een groot bedrag nodig, maar liefst 3,2 miljoen. Dat is heel veel geld. Maar over bijna 650 duizend inwoners (van regiogemeenten rondom Leiden en de stad Leiden) is dat relatief gezien niet zoveel. Niet alleen de Leidse schaatsclubs of inwoners van Leiden schaatsen in de Schaatshal Leiden.

Maar liefst twee derde van alle schaatsverenigingen en bezoekers komt uit de regiogemeenten. Dus nu is het aan de regiogemeenten en haar inwoners. Want voor de gemeentelijke bijdrage krijgen de basisschool leerlingen een jaarlijkse clinic in de nieuwe hal, hoe leuk is dat! Met diverse crowdfundings acties tracht de Stichting Schaatshal Leiden, samen met vrijwilligers en alle schaatsverengingen uit Leiden en omstreken het bedrag van 3,2 miljoen gaan inzamelen. We hebben tot 1 oktober de tijd. We laten ons horen!