Wanneer is het inschakelen van een beëdigde vertaler de juiste stap?

Wanneer je teksten moet laten vertalen is het handig om een vertaalbureau in te schakelen. Deze kan jouw teksten op een professionele manier vertalen. Veel mensen gebruiken Google translate. Maar deze vertaalde teksten zijn lang niet altijd even kwalitatief. Er kunnen fouten in voorkomen en de vertaling is niet altijd accuraat. Daarom kun je beter kiezen voor een vertaalbureau. Zo ben je ervan verzekerd dat er geen fouten voorkomen in de teksten en is de vertaalde tekst logisch. Maar soms is een beëdigde vertaler nodig. Wat dat precies is en wat deze persoon doet, zal nader worden uitgelegd. Lees dus snel verder.

Wat een vertaalbureau precies doet

Allereerst is het handig om te weten wat een vertaalbureau doet. Een vertaalbureau kun je inschakelen als je teksten hebt die vertaald moeten worden. Er zijn bij zo’n bureau veel mensen in dienst die voor jou je teksten kunnen vertalen. Vaak zijn dit native speakers. Dit is ideaal want het zorgt ervoor dat ze je teksten naar hun eigen moedertaal vertalen. Zo ben je ervan verzekerd dat je teksten correct worden vertaald. Een vertaalbureau heeft vaak een kwaliteitscertificaat. Als je op zoek gaat naar het juiste bureau, check dan of ze ook daadwerkelijk in het bezit zijn van zo’n certificaat.  

Wanneer je het beste een beëdigde vertaler in kunt schakelen

Een vertaalbureau kun je inschakelen voor allerlei soorten teksten. Of het nu gaat om teksten voor je eindexamen of bijvoorbeeld teksten voor je website die misschien in het Engels is. Een vertaalbureau kan vele uitkomsten bieden. Maar soms moeten teksten worden vertaald door een beëdigd vertaler. Een beëdigde vertaler is beëdigd om officiële documenten van en voor overheidsinstanties te vertalen. Denk hierbij aan bewijsstukken in rechtszaken, akten, diploma´s, testamenten en octrooien. Voor meerdere overheidsdiensten is bepaald dat ze beëdigde vertalers moeten gebruiken. Zoals het Openbaar Ministerie, de politie en de Koninklijke Marechaussee. Heb je dus een vertaling nodig voor een van deze instanties of documenten, dan schakel je het beste een beëdigd vertaler in.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.