Zo kies je het juiste formaat eettafel

Om te bepalen welk formaat eettafel bij jouw interieur past moet jezelf een aantal dingen afvragen. Zoals in welke ruimte komt de nieuwe eettafel te staan. Wat zijn de afmetingen van de ruimte waar de nieuwe eettafel komt te staan?  Een hoeveel eetkamerstoelen wil het liefst rond de eettafel neer kunnen zetten? Door deze vragen door jezelf te laten beantwoorden bepaal je snel wat een geschikt formaat is voor de toekomstige toekomstige eettafel. Ook hebben wij nog een aantal tips hoe je aan goed formaat kunt komen voor je eettafel . Kijk op de website Van Mister tafel https://mistertafel.nl/

Loopruimte 

Verhouding van de ruimte en de eettafel is erg belangrijk. Als de verhouding tussen de eettafel en de ruimte goed verdeeld is komt de eettafel meer tot zijn recht in de ruimte. Een eettafel moet niet te klein, maar ook niet te klein zijn. Het is wel handig als genoeg loopruimte hebt. Je moet er ongeveer rekening mee houden om 80 centimeter ruimte over te hebben op het moment dat je stoel naar achteren schuift. Heb je een kleine ruimte waar de eettafel komt te staan kies kan voor een ronde of vierkante tafel, met tafelpoten die zoveel mogelijk in de hoek staan.  

Onderstel 

De positie van de tafelpoten is afhankelijk van welk model je kiest als eettafel. Ook wordt de positie van de tafelpoten bepaald door hoeveel mensen jij aan je eettafel kwijt wilt aan de lange kant van de tafel. Waar de tafelpoten staan onder de tafel ligt aan waar het zwaarste punt van het tafelblad zich bevindt. 

Het is wel goed om vooraf na te denken over positie van de tafelpoten, dit kan namelijk een hoop irritaties tijdens eten voorkomen. Als je meer ligt in je stoel dan je zit kun je er beter voor kiezen dat de tafelpoten zich in de hoeken van de tafel bevinden. Je kunt er dan ook nog eventueel voor kiezen om een steunbalk onder de tafel te plaatsen

Aantal personen 

Alles bepalend voor het juiste fomaat is voor hoeveel personen de tafel geschikt moet zijn. Het gemiddelde zitruimte is ongeveer 70 centimeter, dan kun je rustig zitten aan de tafel zitten zonder dat je rekening hoeft te houden dat je mensen misschien aanstoot. Een gemiddelde eetkamerstoel is ongeveer 60 centimeter. Als je zit te eten wil je natuurlijk wel wat beweegruimte. 


Industriële eettafels kopen kan bij Mister Tafel. Mister tafel heeft een breed assortiment waar je even kan rondkijken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.